اصلاح ناهنجاریهای جامعه از پیامدهای ورود مفهوم امر به معروف و نهی از منکر به اینترنت است
مدیر دفتر توسعه وبلاگهای دینی یکی از نتایج مثبت ورود و گسترش مفهوم امر به معروف و نهی از منکر به فضای مجازی را غنیسازی فرهنگی و تصحیح ناهنجاریهای جامعه عنوان کرد.
به گزارش قرآن بلاگ «محمدرضا فخری»، مدیر سرویسدهنده پارسیبلاگ و دفتر توسعه وبلاگهای دینی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، با اشاره به اینکه فضای مجازی تفاوت ماهیتی با دنیای واقعی ندارد، گفت: دنیای اینترنت از این جهت نام مجازی به خود گرفته است که ارتباطات واسطه فیزیکی ندارد.
وی ادامه داد: در واقع ارتباطات مانند همان روابط دنیای حقیقی است و قوانین و هنجارهای اجتماعی در فضای مجازی مانند دنیای واقعی قابل تعریف است و ورود امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی موضوع دور از ذهنی نیست و به راحتی امکانپذیر است.
مدیر پارسیبلاگ درباره مصادیق عملیاتی شدن امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر مفهومی است که در بستر توسعه دیگر مؤلفههای دینی گسترش پیدا میکند و تعارف و مصادیق متناسب با شرایط زمان ترویج میشود.
فخری در ادامه یادآور شد: نباید زمانی که صحبت از امر به معروف و نهی از منکر میشود ما ذهنمان تنها به این سمت برود که این مفهوم به تذکر لسانی به افراد در جامعه خلاصه میشود زیرا امر به معروف و نهی از منکر مصادیق بسیار دیگری نیز دارد.
مدیر دفتر توسعه وبلاگهای دینی افزود: برای مثال همانطور که بزرگان فرمودهاند: پایینترین مرتبه امر به معروف و نهی از منکر این است که فرد قلباً مایل به منکر نباشد و به انجام امور معروف و پسندیده مایل باشد و کمکم به مراحل عملی امر به معروف و نهی از منکر میرسد.
وی با اشاره به این نکته که در فضای مجازی از جهت امر به معروف فعالیتهای ایجابی بسیاری میتوان انجام داد، عنوان کرد: این فعالیت ها میتواند در جهت غنیسازی فرهنگی، تصحیح ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی که از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی است، باشد.
فخری گستردگی فضای مجازی را قابلیت مهمی برای گسترش مفهوم امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی برشمرد و بیان کرد: جامعه ما نارساییهای فرهنگی بسیاری دارد، که میتوان این نارساییها را در فضای مجازی مطرح و از این راه آنها را برطرف کرد.
مدیر سرویسدهنده پارسیبلاگ اجتناب از تولید محتوای نامطلوب(فیلترینگ) را یکی دیگر از مصادق نهی از منکر در فضای مجازی عنوان کرد و افزود: یکی از مصادیق بارز نهی از منکر در فضای مجازی جلوگیری از تولید محتوای غیرمطلوب است که باید به شکل درست و قانونی خود رعایت شود.
وی درباره وظایف نهادهای دینی فعال در فضای مجازی در بسط این مفهوم گفت: هر نهاد دینی باید وظیفهای را که بر دوش دارد درست انجام بدهد، برای مثال دفتر توسعه وبلاگهای دینی وظیفه تلاش در راه توسعه و غنیسازی فضای فرهنگی جامعه با تأکید بر وبلاگها را دارد و تصحیح ناهنجاریهای جامعه را دارد.
مدیر دفتر توسعه وبلاگهای دینی ادامه داد: سایر نهادها نیز چنین وضعیتی دارند و باید هر نهادی با تعرفی که از وظایفش دارد، سعی کند مشکلات فرهنگی جامعه را برطرف کند و در مورد اجرای امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی نیز چنین است.
فخری بلاگران را یکی از تولیدکنندگان عمده محتوا در فضای مجازی عنوان و اظهار کرد: در فضای مجازی محتواهای تولید شده هستند که فرهنگسازی میکنند و هنجارها را ایجاد و ناهنجاریها را در جامعه برطرف میکند.
مدیر سرویسدهنده پارسیبلاگ متذکر شد: بنابراین بلاگرها در زمینه امر به معروف و نهی از منکر میتوانند بسیار مؤثر باشند، منتهی با تعریف خاص امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی باید وارد عمل شوند و صرفاً به تذکر مستقیم اکتفا نکنند، چون تذکر مستقیم بخش کوچکی از امر به معروف ونهی از منکر را به خود اختصاص دادهاست.
وی درباره نقش دولت در این زمینه تأکید کرد: فلسفه ایجاد حکومت اسلامی، «خوب کردن»، «اسلامی کردن» و در نهایت همان «امر به معروف و نهی از منکر» کردن است، و دولت باید در مقیاس کلان به موضوع امر به معروف و نهی از منکر بپردازد.
مدیر دفتر توسعه وبلاگهای دینی خاطرنشان کرد: در حقیقت نباید انتظار داشت که دولت نهادی را برای انجام امر به معروف و نهی از منکر تعریف بکند، زیرا این مفهوم یک مفهوم جامع و شامل هست و تمام فعالیتهایی که دولت انجام میدهد در جهت امر به معروف و نهی از منکر است.
دفتر توسعه وبلاگهای دینی را اینجا ببینید!
برای داشتن وبلاگ در پارسیبلاگ اینجا را کلیک کنید!
نظرات شما: نظر